Dag 2

Sovit som ett barn. Så är det alltid när jag reser österut. Första natten sover jag verkligen som ett barn. Vill inte tänka på hur natt 3, 4 och fem kommer vara. Ett talespråk säger “west is a fest and east is a beast”. 
Vaknar 8.30 av väckarklockan och det tar emot att gå upp. Klockan är 12 på natten i London men det är viktigt att jag går upp och äter frukost. Naomi sover fortfarande och jag vill inte väcka henne. 
Går ner till Main Dining Hall i vårt hus där det finns en gigantisk frukostbuffé! Däremot inte mycket som jag kan äta. De lägger till och med mjölk i gröten! Och allt är sötat. Inser att det inte kommer gå att hålla sig till vegansk kost här. Ett allgeritest i London innan avfärd visade nämligen att jag inte tål komjölk, ägg, soja och potatisväxter. Inte så konstigt att jag mådde mycket bättre när jag gick över till vegansk kost för lite mer än ett år sedan. 
Under eftermiddagen åker jag, Naomi och några av fotograferna för IOC (Internationella olympiska kommittén) till en fiskmarknad i Gangneung. Jag får lite panik men visar det inte för någon. Vi går sedan in i en supermarket och bunkrar upp med frukost och diverse alternativ. Vi letar efter havregryn men blir visade hela havekorn. Här hjälper alltså inte google translate eller bilder på havregryn!
Jag köper majskakor (typ riskakor), chiafrön, jordnötssmör, mandelmjölk, popcorn, bananer och pistachnötter. Min plan är att göra chiapudding på mandelmjölk och ha blåbär och pistachnötter i, och äta majskakor med jordnötssmör till frukost. 
Kommer i säng runt 23 och somnar ganska snabbt med hjälp av melatonin, jetlags värsta fiende!

Using Format