Dag 3

Vaknar och har sovit ganska okej. Jag somnade ändå tidigt (midnatt) med hjälp av melatonin. Naomi somnade tidigt in på morgonen… Vi har avtalat möte med ansvarig hos POCOG och ska idag gå igenom arbetsflöde och mjukvara. Jag och Naomi är på plats kl 09 men får veta att ansvarig inte är inne förrän 11.30. När vi möter honom säger han att vi måste skriva kontrakt, få en plats och dator. Ingenting av det går dock att fixa idag. Mötet är över efter tio minuter och vi blir ombedda att komma tillbaka en annan dag. 
Jag och Naomi går över till Gettys kontor och säger hej till alla. Sedan äter vi lunch på en restaurang i närheten av Alpensia Resort, området där MPC ligger. Sedan möter vi upp våra kollegor och tar bussen tillbaka till Gangneung för en middag med gänget. 


Dag 2

Sovit som ett barn. Så är det alltid när jag reser österut. Första natten sover jag verkligen som ett barn. Vill inte tänka på hur natt 3, 4 och fem kommer vara. Ett talespråk säger “west is a fest and east is a beast”. 
Vaknar 8.30 av väckarklockan och det tar emot att gå upp. Klockan är 12 på natten i London men det är viktigt att jag går upp och äter frukost. Naomi sover fortfarande och jag vill inte väcka henne. 
Går ner till Main Dining Hall i vårt hus där det finns en gigantisk frukostbuffé! Däremot inte mycket som jag kan äta. De lägger till och med mjölk i gröten! Och allt är sötat. Inser att det inte kommer gå att hålla sig till vegansk kost här. Ett allgeritest i London innan avfärd visade nämligen att jag inte tål komjölk, ägg, soja och potatisväxter. Inte så konstigt att jag mådde mycket bättre när jag gick över till vegansk kost för lite mer än ett år sedan. 
Under eftermiddagen åker jag, Naomi och några av fotograferna för IOC (Internationella olympiska kommittén) till en fiskmarknad i Gangneung. Jag får lite panik men visar det inte för någon. Vi går sedan in i en supermarket och bunkrar upp med frukost och diverse alternativ. Vi letar efter havregryn men blir visade hela havekorn. Här hjälper alltså inte google translate eller bilder på havregryn!
Jag köper majskakor (typ riskakor), chiafrön, jordnötssmör, mandelmjölk, popcorn, bananer och pistachnötter. Min plan är att göra chiapudding på mandelmjölk och ha blåbär och pistachnötter i, och äta majskakor med jordnötssmör till frukost. 
Kommer i säng runt 23 och somnar ganska snabbt med hjälp av melatonin, jetlags värsta fiende!


Dag 1

När vi landar är klockan 09 på morgonen och midnatt i London. Alla har med sig sina ackrediteringar men det har varit strul med mig & Naomi så vi kommer få hämta upp våra ackrediteringar i Pyeongchang. Vi måste därför gå igenom vanliga tullen. För alla andra med ackreditering finns det en specifik tull.
Allt går smidigt, men när alla ska ta tåget är det oklart vart vi ska av. Det började med att en korean hjälpte oss förstå vart vi skulle, men helt plötsligt står det 10 koreaner runt oss som alla vill hjälpa.
Vi köper tågbiljetter och skyndar ner till KTX som är snabbtåget till Gangneung, en stad i Pyeongchang. Det är splitternytt. Vi hjälps alla åt att hålla varandra vakna. Vi får absolut inte somna! 
Jag, Naomi och Eugene (Senior Director, Strategic Development) hoppar av i Jinbu runt 12.30 och tar oss till ett ställe som lämnar ut ackrediteringar. Varken jag eller Naomi finns i databasen. Tur att vi har Eugene med oss för han har mailen som bevisar att vi ska ha en ackreditering som ligger här och väntar på oss. Vi blir istället hänvisade till en hjälp-avdelning. Tur nog så tog resten av gänget som fortsatte mot Gangneung med våra väskor så vi slipper släpa på dom bland uppförsbackar och knögglig is. Vi får vänta i drygt tre timmar innan vi har våra ackrediteringar runt halsen. Jag och Naomi kommer jobba som redaktörer åt den lokala arrangören, POCOG (Pyeongchang Organising Committee Olympic Games). Namnet ändras alltid utefter vart OS är, så i Sochi hette det SOCOG, i London hette det LOCOG osv. Vi träffar vår manager från POCOG och allt verkar väldigt oklart.
Jag, Naomi och Eugene käkar lunch på en restaurang utanför MPC (Main Press Centre). Jag tycker att måltiderna ser väldigt små ut på bilderna så jag beställer två portioner. Gör aldrig det, för helvete vad stora de var!
Vi tar sedan shuttle mot Gangneung och kommer fram kl 20. Checkar in vid front desk och knatar upp till vår lägenhet. Den är fin men det är plastkydd överallt, så vi har inget kök. Troligtvis för att de ska sälja lägenheterna efter OS.
Vi möter upp alla andra och går till ett café i närheten där vi dricker té och äter kakor. Jag försöker fråga “har ni någon annan mjölk än komjölk? Har ni mandelmjölk?” Jag får motfrågan “Vill du ha ett glas med mjölk?”. Nej. Jag beställer en kamomillté istället men får ett svartvinbärsté.
Hamnar i säng vid 23 och helvete vilket långt dygn det har varit. Sover som ett barn. 

Using Format